Újranyitották a recski kőbányát, a lakóházaktól pár száz méterre robbantanak

  • narancs.hu
  • 2023. február 11.

Kis-Magyarország

A lakossági fórum elfogyott, értesítés nem is volt.

A lakosság megkérdezése nélkül, a lakott területtől pár száz méterre nyitották meg a kőbányát Recsken. Két hatalmas robbanás riasztotta fel az ott lakókat pénteken. A helyszínről Kanász-Nagy Máté, az LMP képviselője élőben jelentkezett be. Kiderült, hogy korábban a vállalkozó ígéretet tett arra, hogy a robbantások előtt figyelmezetik az embereket, no, hát ez elmaradt.

Sokakat alvás közben ért a fülsiketítő robaj, többen riadtan futottak ki az utcára.

A bányát egyébként az Andezit-Bau Kft. üzemelteti, aminek résztulajdonosa a fideszes Kósa Lajos ügyvédje is.

Az LMP a lakosokkal egyeztetve azt panaszolja fel, hogy a bánya túl közel van a településhez, az újranyitásról a környezeti károk, a szennyezés és a zaj miatt aggódó helyieket nem kérdezték meg, és lakossági fórum sem volt. A polgármester, Nagy Sándor szerint a bánya fontos bevételt biztosít Recsknek, ha nem lenne, az óvodának is be kellene zárnia.

Kanász-Nagy korábban azt írta a Facebookon: „Bevallom, politikusi pályafutásom során ritkán találkoztam olyan elkeserítő helyzettel, mint ami most Recsken van. A település vezetése trükkös módszerekkel adta hozzájárulását még a Covid-időszak alatt egy külszíni andezitbánya nyitásához Recsk belterületén. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy zajlanak már az előkésztő munkálatok, vagyis elkezdték a fákat kiirtani és ledózerolni a hegyet, ami alján házak vannak, ahol emberek, családok élnek. Ők félnek, rettegnek a jövőtől.A lakók azt mesélték nekem, a vállalkozó azzal akarja kiszúrni a szemüket, hogy felajánlotta, a kivágott fák egy részét nagylelkűen nekik ajándékozza. Ez a cinizmus csúcsa.” (444)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk