Újranyitották a recski kőbányát, a lakóházaktól pár száz méterre robbantanak

  • narancs.hu
  • 2023. február 11.

Kis-Magyarország

A lakossági fórum elfogyott, értesítés nem is volt.

A lakosság megkérdezése nélkül, a lakott területtől pár száz méterre nyitották meg a kőbányát Recsken. Két hatalmas robbanás riasztotta fel az ott lakókat pénteken. A helyszínről Kanász-Nagy Máté, az LMP képviselője élőben jelentkezett be. Kiderült, hogy korábban a vállalkozó ígéretet tett arra, hogy a robbantások előtt figyelmezetik az embereket, no, hát ez elmaradt.

Sokakat alvás közben ért a fülsiketítő robaj, többen riadtan futottak ki az utcára.

A bányát egyébként az Andezit-Bau Kft. üzemelteti, aminek résztulajdonosa a fideszes Kósa Lajos ügyvédje is.

Az LMP a lakosokkal egyeztetve azt panaszolja fel, hogy a bánya túl közel van a településhez, az újranyitásról a környezeti károk, a szennyezés és a zaj miatt aggódó helyieket nem kérdezték meg, és lakossági fórum sem volt. A polgármester, Nagy Sándor szerint a bánya fontos bevételt biztosít Recsknek, ha nem lenne, az óvodának is be kellene zárnia.

Kanász-Nagy korábban azt írta a Facebookon: „Bevallom, politikusi pályafutásom során ritkán találkoztam olyan elkeserítő helyzettel, mint ami most Recsken van. A település vezetése trükkös módszerekkel adta hozzájárulását még a Covid-időszak alatt egy külszíni andezitbánya nyitásához Recsk belterületén. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy zajlanak már az előkésztő munkálatok, vagyis elkezdték a fákat kiirtani és ledózerolni a hegyet, ami alján házak vannak, ahol emberek, családok élnek. Ők félnek, rettegnek a jövőtől.A lakók azt mesélték nekem, a vállalkozó azzal akarja kiszúrni a szemüket, hogy felajánlotta, a kivágott fák egy részét nagylelkűen nekik ajándékozza. Ez a cinizmus csúcsa.” (444)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Dobosviccek

„Srácok, van kedvetek meghallgatni a szerzeményeimet?”, szól az egyik legelcsépeltebb dobosvicc csattanója. A közvélekedés szerint a dobosok tipikusan háttérbe húzódó, nem túl izgalmas figurák, de ahogy Dave Grohl, Phil Collins, Don Henley vagy akár Szikora Róbert példája mutatja, megfelelő tehetséggel és szorgalommal belőlük is lehetnek nagy sztárok. Az elmúlt hetekben két neves angol zenekar dobosa is szólóalbumot jelentetett meg – mindkét lemezre érdemes időt szakítani.