Soha nem látott fölénnyel nyerte meg irodalmi sikerlistánkat Nádas Péter emlékirata

  • Urfi Péter
  • 2017. június 9.

Könyv

Itt a könyvhét, itt a könyvmelléklet!

Most sem apróztuk el: 15 oldalas melléklettel jöttünk ki a 88. Ünnepi Könyvhétre.

Merre dől a könyvpiac? - teszi fel a kérdést Teczár Szilárd riportja, amely az Alexandra bedőlése utáni veszélyekről és esélyekről számol be. Megszólalnak a bolthálózatot átvevő vállalkozások vezetői és a könyves szakma prominensei.

Nagyinterjút készítettünk a nagy költővel, aki most közéleti kérdésekben is elmerülő esszékötetet adott ki. Másik beszélgetőtársunk Daniel Bănulescu: a román író magyarvicceket is mesél.

Remek kritikákat közlünk John Le Carré önéletrajzi könyvéről, a nagy feltalálót, Alexander von Humboldtot bemutató monográfiáról, egy rendhagyó Mozart-könyvről és egy fékezhetetlen lengyel riportkötetről.

És itt a szokásos sikerlista, amely 27 irodalomkritikus szavazatait összesítve mutatja meg az elmúlt fél év legjobb magyar könyveit. Nádas Péter memoárja rekordmennyiségű, konkrétan 295 pontjával fölényesen vezeti a mezőnyt, de annyit elárulhatok, hogy a papírformának megfelelő győzelem mellett azért meglepetések is vannak azon a listán, amelyhez Kőrizs Imre írt rövid ismertetőket.

Amíg beszerzik az e heti Narancsot, addig jó szívvel ajánlom Radics Viktória kritikáját a Világló részletekről, illetve a Nádas-interjúnkat az előző könyvmellékletből.

„Ettük mi is a fagyott lótetemből kivágott húst" - Nádas Péter író

Monumentális könyvet írt.

Figyelmébe ajánljuk