Stephen King válasza a Narancsnak – exkluzív fotókkal!

Könyv

Tegnap 15 óra 19 perckor a Magyar Narancs munkatársa mikrofonját a szájához emelve szólásra emelkedett, és Stephen King válaszolt a kérdésére. A szóváltást szó szerint és exkluzív képgalériával közöljük.

Stephen King tegnap délután sajtótájékoztatót tartott Párizsban; ez volt az első hivatalos útja a francia fővárosba. Az apropó: nemrég jelent meg a Doctor Sleep, King leghíresebb regényének, A ragyogásnak a folytatása. King jött, látott, és az egyórás, baráti hangulatú sajttájon a Magyar Narancs rock 'n' roll kérdésére is válaszolt.

false

 

Fotó: Köves Gábor

magyarnarancs.hu: Hi, I'm Gábor from Hungary, from Magyar Narancs. Do you still write to heavy metal? In your book On Writing you wrote that you write to Metallica, AC/DC…

Stephen King: Are you asking do I still writing to heavy metal?

magyarnarancs.hu: Yeah…

SK: Man, I used to play rock music… My hearing is shot, let's put it that way. You know, the louder the better. And the rougher the better. And I used to write, I used to compose that way. And a lot of times I was pretty loaded when I did it. But these days I usually write in silence. I rewrite with a lot of metal playing. I wouldn't say that it's all metal. That wouldn't be fair. Yes, I like AC/DC, I like Metallica, Judas Priest, Anthrax. There are a lot of metal bands I like but I also like James McMurty and John Prine and people who are sort of on the country side.

false

 

Fotó: Köves Gábor

magyarnarancs.hu: Hi, Gábor vagyok Magyarországról, a Magyar Narancstól. Még mindig heavy metálra ír? Az Írásról című könyvében említi, hogy olyan bandákat bömböltet írás közben, mint a Metallica, az AC/DC…

Stephen King: Azt kérdezed, hogy még mindig metálra írok-e?

magyarnarancs.hu: Igeeen.

SK: Ember, régebben játszottam is rockot. De a helyzet az, hogy a hallásomnak lőttek. Tudod, minél hangosabb, annál jobb. Minél durvább, annál jobb – így voltam vele. Anno metálra írtam, metálra komponáltam, és egy csomószor be voltam állva közben. De mostanában inkább csendben írok. De ha javítok, újraírok, azt heavy metalra teszem. De nem csak metálra, nem lenne igazságos ezt mondani. Igen, bírom az AC/DC-t, bírom a Metallicát, a Judas Priestet, az Anthraxt. Sok metálbandát bírok, de bírom az olyan arcokat is, akik a country térfelén játszanak, például James McMurtyt és John Prine-t.

Tekintse meg exkluzív fotógalériánkat! King az Eiffel-tornyot is ködbe borítja! Csak a Narancs fotóin!

Hogy mi mindent mondott még Stephen King az egyórás párizsi sajtótájékoztatón, kiderül hamarosan a Magyar Narancs nyomtatott verziójából.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.