120-140 tankra számít Ukrajna első körben nyugatról

  • narancs.hu
  • 2023. január 31.

Külpol

12 országtól, amelyek koalícióba tömörülve ajánlották föl a tankokat.

Ukrajna első körben 120-140 modern nyugati tankot kap majd attól a 12 országtól, amelyek eddig koalícióba tömörülve tankokat ajánlottak föl számára - ezt mondta kedden Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter Kijevben a The Guardian cikke szerint.

Az elmúlt hetekben sok szó esett arról a sajtóban, hogy például Németország kormánya bár nagy nehezen, de beleegyezett, hogy 14 német gyártmányú Leopard 2 harckocsit küld Ukrajnába, és ezt engedélyezte más országoknak is.

Eddig már Lengyelország, Finnország, Hollandia, Spanyolország és Dánia jelezte, hogy a saját német gyártmányú tankjaiból küld Ukrajnába.

Az Egyesült Államok kormánya pedig 30 Abrams harckocsit, Nagy-Britannia pedig 2 Challenger tankot ajánlott föl az oroszok ellen küzdő ukránoknak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk