A brüsszeli ügyészség a narráció miatt távolíttatta el a Szájer-videót

  • narancs.hu
  • 2021. március 25.

Külpol

Szájer József immár minden tekintetben magánszemélynek tekinti magát.

Mint arról tegnap beszámoltunk, Szájer József azóta lemondott fideszes EP-képviselő novemberi rendőri elfogásáról tett közzé videót a VTM flamand televízió: a kijárási korlátozások megszegésével tartott szexpartyról menekülő magyar képviselőt a kamera már csak az ereszcsatornán történt leereszkedés után éri utol, Szájer Józsefet melegítőnadrágban és bojtos sapkában, hátizsákkal fogják el a rendőrök. A hátizsákban drogot is találtak, de Szájer tagadta, hogy az övé lenne.

Szerda estére azonban a felvételeket publikáló belga VTM televízió eltávolította az ötperces videóösszeállítást és a kísérőszöveget is a honlapjáról, Az Euronews információi szerint a brüsszeli ügyészség azért utasította erre a  tévét, mert a flamand narrációban elhangzott Szájer neve és ezzel sérülhetnek a személyes adatokhoz fűződő jogai.

 Az Euronews úgy tudja: a televízió új narrációval fogja ellátni a videót (amely a neten is elérhető lesz újra), az ügyészség azonban arra is megkérte a tévét, hogy külföldi társaságoknak ne adják el a felvétel jogait.

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Gyúlnak a fények

  • - minek -

Szép számmal akadnak olyanok a popvilágban, akiknek tinédzserként hull az ölükbe a világhír, míg mások hosszú időn át, sok kitérővel küzdenek meg a sikerért, s ha látszólag későn rajtoltak is, mégis mindig akkor érnek oda a célhoz, amikor kell.

Kabuki Kőbányán

  • Kiss Annamária

A 19. századi Japán egyik leghíresebb írója, IV. Namboku Curuja kabuki színműve nyomán Silviu Purcărete a román nyelvű Radu Stanca Nemzeti Színházban 2018-ban rendezte meg ezt az előadást, hogy még abban az évben elnyerje vele a román színházi szövetség (UNITER) díját, három kategóriában is.

Utcazene

Mint egy hatásvadász romantikus szimfónia, a BMC Ligeti-fesztiválja is a végére tartogatta a nagy csúcspontokat. (Az első beszámolónkat lásd: Haj, ifjúság, Magyar Narancs, 2023. június 1.) A Ligeti találkozik Kurtággal című koncertet Pierre Charial produkciója nyitotta. A 80 éves, hórihorgas, mutatványosra emlékeztető kintornás még Ligetivel dolgozta ki a mester jó néhány darabjának átiratát.

Megkérték Gyulát

„Hivatali visszaélés miatt feljelentést teszek, mert két tanú egybehangzó állítása szerint hamis tanúzással akart a NER engem és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest »lecsukatni«” – ezt írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalára, miután a hvg.hu a nyomozati iratokat idézve megírta, Fidesz közeli macherek („üzletemberek”) és politikusok hogyan akarták lejáratni Bajnai Gordon volt miniszterelnököt és Budapest jelenlegi városvezetését.

A majdnem szentté avatott ember

Két évvel ezelőtt az azóta megboldogult Transindex.ro munkatársaként interjút készítettem Böjte Csabával. Az interjúban Böjte az abúzusokat szenvedett és a traumát feldolgozni képtelen gyerekeket „fonnyadt almáknak” nevezte, akikből „pálinkát főznek”. 
A szerzetes a beszélgetés egy pontján dühöngve felállt, és faképnél hagyott.

Hinni kell benne

Családostul a nyilvánosság előtt éli az életét a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolt Joób Márton önkormányzati képviselő, és azért küzd, hogy ne ítéljék el. Politikusként a senki földjére került, de a következő választáson is indulni akar.

Eskü, hogy megadom

Majdnem a duplájára emeli a kormány júliustól a kamatadót, az állampapír továbbra is adómentes lesz. Bár racionálisan az állampapír a legjobb befektetés, a befektetők mégis menekülnek tőle. Vajon miért? És jó megoldás-e ez ellen az adóemelés?