A brüsszeli ügyészség a narráció miatt távolíttatta el a Szájer-videót

  • narancs.hu
  • 2021. március 25.

Külpol

Szájer József immár minden tekintetben magánszemélynek tekinti magát.

Mint arról tegnap beszámoltunk, Szájer József azóta lemondott fideszes EP-képviselő novemberi rendőri elfogásáról tett közzé videót a VTM flamand televízió: a kijárási korlátozások megszegésével tartott szexpartyról menekülő magyar képviselőt a kamera már csak az ereszcsatornán történt leereszkedés után éri utol, Szájer Józsefet melegítőnadrágban és bojtos sapkában, hátizsákkal fogják el a rendőrök. A hátizsákban drogot is találtak, de Szájer tagadta, hogy az övé lenne.

Szerda estére azonban a felvételeket publikáló belga VTM televízió eltávolította az ötperces videóösszeállítást és a kísérőszöveget is a honlapjáról, Az Euronews információi szerint a brüsszeli ügyészség azért utasította erre a  tévét, mert a flamand narrációban elhangzott Szájer neve és ezzel sérülhetnek a személyes adatokhoz fűződő jogai.

 Az Euronews úgy tudja: a televízió új narrációval fogja ellátni a videót (amely a neten is elérhető lesz újra), az ügyészség azonban arra is megkérte a tévét, hogy külföldi társaságoknak ne adják el a felvétel jogait.