A fideszes EP-képviselők távolmaradásukkal tüntettek Navalnij özvegyének beszéde közben

  • narancs.hu
  • 2024. február 28.

Külpol

Korábban még ott ültek a patkóban.

„Megdöbbentő és szégyenletes a fideszes európai parlamenti képviselők távolmaradása” – írta Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke, aki Brüsszelben ott volt Alekszej Navalnij özvegye, Julija Navalnaja beszédén.

A Telex beszámolója szerint a szavazáson még látni lehetett a fideszes képviselőket, például Trócsányi Lászlót, Tóth Edinát, Schaller-Baross Ernőt, Deli Andort és Győri Enikőt, az özvegy felszólalása előtt, amikor az uniós védelempolitikáról vitáztak, még a fideszes Gál Kinga is felszólalt, de aztán mindenki elhagyta a termet.

Az orosz ellenzéki politikus özvegyével Szijjártó Péternek is találkoznia kellett, aki mégsem számolt be róla, pedig a közösségi médiában élete minden pillanatáról hírt ad. Orbán Viktor a hétfői parlamenti ülésen azt mondta, „Navalnij-ügyben megőrizték a hidegvérüket. Sovinisztáknak nem jár tisztelet.” A miniszterelnök arra utalt, hogy Navalnij a grúz-orosz konfliktusban a grúzokat becsmérelte. Az egykori nacionalista elveket valló Navalnij egyébként később bocsánatot kért a kijelentéseiért.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.