A Hamász-támadás óta elszaporodtak a párizsi épületekre fújt Dávid-csillagok

  • narancs.hu
  • 2023. november 1.

Külpol

Az október 7-ei Izrael elleni terrortámadás óta több mint 850 hasonló incidenst jelentettek Franciaországban.

Hétfő éjjel Párizs 14. kerületében közel 60 Dávid-csillagot festettek ismeretlenek a házfalakra - írja a BBC nyomán a telex.hu. A párizsi hatóságok rasszista szándékkal elkövetett vagyongyalázás miatt indítanak nyomozást az ügyben.

A kerület polgármesteri hivatala közleményében azt írta, hogy a cselekmények „az 1930-as évek eseményeit idézik, amelyek zsidók millióinak kiirtásához vezettek”. A csillagokat haladéktalanul eltávolítják az épületekről.

Párizs több külvárosából érkeztek már jelentések arról, hogy házfalakra Dávid-csillagokat firkáltak. A csillagokat több alkalommal olyan feliratok kísérték, hogy „A folyótól a tengerig, Palesztina győzni fog”.

A francia belügyminisztérium közlése szerint az október 7-i izraeli Hamász-támadások óta több mint 850 hasonló incidenst jelentettek Franciaországban. Októberben közel 400 embert tartóztattak le antiszemita cselekmények miatt az országban. Egy felmérés szerint az antiszemita incidensek ugrásszerű növekedése a franciák 83 százalékát aggasztja. Emmanuel Macron francia elnök korábban arra figyelmeztetett, hogy az Izrael és a Hamász közötti háború okozta feszültségek „importálódnak” Franciaországba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk