A japán rendőrség elismerte, hogy hibáztak Abe Sindzó meggyilkolásakor

Külpol

Tagadhatatlan hiányosságok voltak a volt japán kormányfő biztonsága érdekében meghozott intézkedésekben.

Mint ismert, pénteken, kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe Abe Sindzó volt japán miniszterelnök, miután egy  kampányrendezvényen többször rálőttek. A rendezvény biztosításával kapcsolatos hibákat a helyi rendőrség vezetője ismerte be szombaton, és vizsgálatot ígért az ügyben.

A választási gyűléseken néha igen enyhék a biztonsági intézkedések Japánban, ahol ritkák az erőszakos bűncselekmények és a lőfegyverekre vonatkozó előírások nagyon szigorúak, de úgy tűnik, hogy az ország nyugati felében fekvő Narában elégtelenek voltak az intézkedések, tekintettel Abe Sindzó pályafutására.

"Úgy gondolom, tagadhatatlan, hogy gondok voltak az Abe volt miniszterelnökkel kapcsolatos intézkedésekkel" - jelentette ki újságírók előtt a narai rendőrség főnöke, Onizuka Tomoaki, aki megígérte, hogy "maradéktalanul feltárják a problémákat, és meghozzák a szükséges intézkedéseket".

"Nagyon fontos, hogy mélyreható vizsgálatot végezzünk annak felderítésére, mi történt" - tette hozzá a rendőrfőnök. "Amióta 1995-ben rendőrtiszt lettem, több mint 27 éves pályafutásom alatt soha nem éreztem ekkora lelkiismeretfurdalást, sem sajnálatot, mint most" - mondta Onizuka érzelemtől remegő hangon Abe Sindzó halála kapcsán.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk