A Kígyó-szigetre látogatott Zelenszkij a háború 500-ik napján

  • narancs.hu
  • 2023. július 8.

Külpol

Zelenszkij azt ígérte, hogy a szigethez hasonlóan Ukrajna visszafoglal majd minden területet.

Oroszország Ukrajna ellen indított háborújának 500. napján a Kígyó-szigetre, a háború kezdeti napjainak ikonikus helyszínére látogatott Zelenszkij ukrán elnök

 írja a BBC, hogy megemlékezzen az ott harcoló katonákra, és megköszönje minden résztvevőnek, hogy hősiesen védik jelenleg is az országot. 

A Fekete-tengeri szigethez 2022. február 25-én érkezett meg a Moszkva nevű orosz hadihajó, és azonnali megadásra szólította fel a szigetet védő 13 ukrán katonát. "Orosz hadihajó, tűnj el a francba!" – hangzott az ukrán válasz. Az oroszok ezt követően elfoglalták a szigetet, és bár az első hírek arról szóltak, hogy a védőket megölték, valójában fogságba ejtették őket, és később kicserélték őket orosz hadifoglyokra. A Kígyó-szigetet tavaly júniusban foglalták vissza az ukránok.

Zelenszkij azt ígérte, hogy a szigethez hasonlóan Ukrajna visszafoglal majd minden területet, amit a 2022. február 24-én indított orosz invázió kezdete óta elveszített.

Sosem fogják elfoglalni sem a szigetet, sem az országunkat. Mindenképpen győzni fogunk!"

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk