A Kreml szerint is gyanús Prigozsinék balesete

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 30.

Külpol

Nyomozók vizsgálják, hogy „szándékos atrocitás” történt-e.

Azt a lehetőséget is számításba veszi az orosz állam, hogy a Jevgenyij Prigozsin és kilenc másik ember halálát okozó repülőgép-balesetet szándékosan idézték elő – írja a 24.hu.

A Wagner zsoldoscsoport vezetőjét is szállító repülőgép egy hete, augusztus 23-án zuhant le Moszkvától északra, a Tveri területen. Az első hírekben az állt, hogy a gépet lövés érte, illetve valamilyen pukkanást hallatszott, mielőtt elkezdett volna zuhanni. 

Az eset pont két hónappal azután történt, hogy Jevgenyij Prigozsin az általa vezetett magánhadsereg élén megindult Moszkvába, puccsra készülve. Később felhagyott a tervével, Fehéroroszországba ment, majd Afrikában tűnt föl.

Prigozsint kedden temették, és a szertartásra végül nem ment el Vlagyimir Putyin elnök, akinek a karrierjét köszönhette, és aki ellen végül fellázadt.

Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin elnök szóvivője most azt mondta a repülőgép-balesetről, hogy a vizsgálatot végző nyomozók több lehetőséget is mérlegelnek, „beleértve azt a verziót is … tudják, mire gondolok, hogy mondjuk úgy, szándékos atrocitást történt” – nyilatkozta Peszkov. Azt is egyértelművé tette, hogy a nyomozást az orosz hatóságok végzik, szó sincs nemzetközi vizsgálatról. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk