Antiszemitizmus botrány miatt veszítette el Elon Musk közösségi oldala a hirdetőit

  • narancs.hu
  • 2023. november 18.

Külpol

Apple, IBM, Disney és sokan mások megszakították az együttműködést az X-szel. 

„A zsidó közösségek ugyanazt a fajta dialektikus gyűlöletet erőltetik a fehérek ellen, amit elvárnak, hogy ne használjanak velük szemben” – áll az X-en (korábbi Twitteren) közzétett bejegyzésben, amire Elon Musk tulajdonos azt reagálta: „Kimondtad az igazságot”.

A sokak által antiszemitaként értelmezett bejegyzéssel való egyetértés miatt az Apple, a Disney és az IBM és felfüggeszti a hirdetéseit – írta meg a Guardian

Az Apple már 2022 decemberében jelentősen csökkentette a hirdetéseit a közösségi oldalán, pedig korábban az egyik legnagyobb hirdetőnek számított a felületen. Az IBM egy médiát figyelő szervezet jelentésére hivatkozva hagyta el az X-et, ugyanis ebből látszott, hogy a két vállalat reklámjai gyűlöletbeszéddel kapcsolatos bejegyzések között jelentek meg. 

A Disney pénteken jelentette be, hogy felfüggeszti a hirdetéseit, de a Warner Brothers, a Sony Pictures, a Lionsgate, a Paramount és a Comcast sem folytatja az együttműködést Elon Must vállalatával. 

Linda Yaccarino, az X vezérigazgatója az ügyre reagálva azt közölte, a közösségi oldal „mindig is az volt, hogy a bárki ellen irányuló diszkriminációt meg kell szüntetni”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk