Az Európai Parlament is kitűzi a szivárványos zászlót

  • narancs.hu-MTI
  • 2021. június 23.

Külpol

Nem kérdés, mire reagáltak.

Az Európai Parlament a szexuális kisebbségek jogai melletti kiállásként szerda estétől csütörtök estig kitűzi a szivárványzászlót - közölte az uniós parlament. Az EP a tagállamokban működő kapcsolattartó irodáit is a zászló kitűzésére kérte.

 Az Európai Parlament e heti, kétnapos brüsszeli ülésszakának megnyitásakor a magyarországi jogállamiság témájához kapcsolódó ügyrendi javaslatként Terry Reintke német zöldpárti EP-képviselő kérte, hogy az eljárási szabályzat vonatkozó cikke alapján az Európai Parlamentre szerda este több európai középülethez hasonlóan tűzzék ki a szivárványzászlót. A képviselő azzal érvelt, hogy a szivárványos zászló az alapvető jogok és az emberi méltóság tiszteletben tartásának jelképe.

David Sassoli EP-elnök támogatta a javaslatot, és hangsúlyozta, hogy az uniós parlament mindig is szilárdan elkötelezett volt az LMBT-jogok előmozdítása mellett és részt vesz az olyan kampányokban, mint például a homofóbia, bifóbia és transzfóbia elleni nemzetközi nap. 2021. március 11-én az Európai Parlament az Európai Uniót az LMBT szabadság zónájának nyilvánította.

Áder János köztársasági elnök szerdán elrendelte az eredetileg pedofil bűnelkövetőkkel szembeninek szánt, majd homofób szabályokkal kiegészített törvény kihirdetését, annak ellenére, hogy a törvény ellen rengetegen tüntettek, számos szervezet kifejezte tiltakozását és széleskörű nemzetközi elutasítás is kísérte

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk