Az izraeli titkosszolgálat vezetője elismerte, hogy hibáztak október 7-én

  • narancs.hu
  • 2023. október 16.

Külpol

Pedig a Hamász támadása előtti éjszakán kétszer is egyeztettek a katonai hírszerzéssel.

Az izraeli belbiztonságért felelős Shin Bet vezetője, Ronen Bar a titkosszolgálat dolgozóinak írt levelében magára vállalta a felelősséget azért, mert nem tudták megakadályozni október 7-én a Hamász támadását – írja a Haaretz című izraeli lap értesüléseire hivatkozva a 444.hu.

A lap emlékeztetett, a múlt héten már jelentek meg hírek arról, hogy a támadás előtti éjszakán kétszer is egyeztetett egymással a Shin Bet és a katonai hírszerzés a Hamász lehetséges gyakorlatáról, ennek ellenére mégsem rendeltek el fokozott készültséget a déli területen. Ezeken a megbeszéléseken Ronen Bar is részt vett.

A Shin Betnél olyan gyenge jelzéseknek minősítették a gyakorlatokat, amikből szerintük nem lehetett következtetéseket levonni a jövőre vonatkozóan. Igaz, egy emberrablási akció miatt kiküldtek egy kisebb egységet délre, további lépéseket azonban nem tettek, mivel úgy látták, azokkal várhatnak reggelig. A kiküldött belbiztonsági egység hajnalban egyébként össze is csapott a kerítésen áttörő Hamász fegyvereseivel, az egyik tagjuk megsebesült.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk