Az oroszok csapást mértek egy ukrán vasútállomásra, sok az áldozat

Külpol

"Oroszország így készült az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésére" – mondta Zelenszkij.

Az orosz hadsereg csapást mért a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében lévő csaplinei vasútállomásra, az első információk arról szóltak, hogy 15 ember meghalt, és mintegy 50 pedig megsebesült– közölte videókapcsolaton keresztül Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerda este az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) ülésén.

"A mentők dolgoznak, de sajnos, a halottak száma növekedhet. Így élünk minden nap. Oroszország így készült az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésére" – idézte Zelenszkijt az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Éjjel szintén videóüzenetben Zelenszkij bejelentette: 22-re nőtt a kelet-ukrajnai vasútállomás elleni rakétatámadás halálos áldozatainak száma.

Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki iroda helyettes vezetője a Telegram üzenetküldő csatornán azt írta, hogy a megyében a szinelnikovei járást érő orosz rakétatámadásban életét vesztette egy 11 éves fiú.

Valentin Reznyicsenko Dnyiporpetrovszk megyei kormányzó korábban a Telegram üzenetküldő alkalmazáson már beszámolt arról, hogy az orosz erők szerdára virradó éjjel is a régió több térségét lőtték: a megyeszékhely, Dnyipro környékét H-22-es rakétákkal, Nyikopol és Krivij Rih térségét pedig Grad ás Uragan típusú sorozatvetőkkel. Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara szerint Ukrajna területén folytatódnak a légi és rakétacsapások katonai és polgári célpontokra. A mai nap folyamán gyakorlatilag az egész ország területén – kivéve az Oroszország által 2014-ben önkényesen elcsatolt Krím félszigetet – voltak légiriadók – emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda.

 Orosz részről egyelőre nem kommentálták a támadásról szóló bejelentést.

Az ukrán elnök éjjel megismételte a függetlenség napja alkalmából nem sokkal korábban is hangoztatott véleményét, hogy Kijev erőt merített az Oroszország által indította háborúból, és csapatai tovább küzdenek a szabad Ukrajnáért, amelyben "a megszállóknak (...) nyomuk sem maradhat". "Kétség nem fér hozzá, hogy kiűzzük a behatolókat az országból" – fogalmazott Zelenszkij.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk