Az óvóhelyen várta a légiriadó végét Novák Katalin

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 23.

Külpol

Persze készült szelfi is Kijev alatt.

Óvóhelyen - légiriadó Kijevben – közölte Novák Katalin a BeReal és az Instagram közösségi platformokon, miután ma délután a föld alá kellett menekülnie az ukrán fővárosban.

A köztársasági elnök, miután megnyitotta az atlétikai vébét, második alkalommal utazott Kijevbe. Magyar idő szerint kicsivel 4 óra előtt kezdődött a légiriadó, Novák és stábja egy órát töltöttek lent.

 
Novák Katalin köztársasági elnök (b) és Dmitro Lubinec, az ukrán parlament emberi jogi biztosa (j) az ukrán Gyermekjogi Központban, Kijevben 2023. augusztus 23-án.
Fotó: MTI/Nemes János
 

Az ukrán-magyar viszonyokban a jó zsarut alakító Novák Katalin Kárpátalján is járt, és magyar támogatással újjáépülő óvodát és iskolát keresett fel Zahalciban.

Miután feljött az óvóhelyről, már találkozott Zelenszkij elnökkel is. Az Ukrainska Pravda beszámolója szerint délutáni megszólalásában, a Krími Platform elnevezésű eseményen úgy fogalmazott: „Egyértelműen ki kell állnunk Ukrajna mellett, és el kell ítélnünk Oroszország jogtalan agresszióját. Ukrajnának joga van azt mondania: a háború a Krímben kezdődött, és a Krím visszafoglalásával is kell véget érnie.”

Ezt mondjuk Orbánnak is elmondhatná, aki egész másról karattyolt a Bildnek adott interjúban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk