Cseh Katalint ismét a Megújuló Európa EP-frakciójának alelnökévé választották

  • narancs.hu
  • 2021. október 21.

Külpol

Továbbra is egy szabad, igazságos, zöld és erős Európáért és Magyarországért fog dolgozni.

"Megújuló Európa frakciónk ma nagy többséggel választott meg ismét alelnökének – a 98 fős frakciónkból 83-an vettek részt a voksoláson, én 67 szavazatot kaptam - írja a Momentum EP-képviselője.

Majd így folytatja:

"Ez az újraválasztás is megerősít abban, hogy tovább kell haladni a megkezdett úton. Küzdelmes időszak van mögöttünk, elég, ha csak a jogállamisági mechanizmus megalkotására gondolunk – egyedüli magyar EP-képviselőként én is ott ültem a tárgyalóasztalnál, amikor életre hívtuk az eljárást –, illetve arra, hogy az Európai Bizottság még mindig nem hajlandó alkalmazni ezt. Tudom, hogy az előttünk álló időszak is hasonlóan küzdelmes lesz, de azt is tudom, hogy mi készen állunk."

És ezzel zárja sorait:

"Az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciójának alelnökeként az elkövetkezőkben is minden erőmmel egy szabad, igazságos, zöld és erős Európáért és Magyarországért fogok dolgozni."

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.