Cseh Katalint ismét a Megújuló Európa EP-frakciójának alelnökévé választották

  • narancs.hu
  • 2021. október 21.

Külpol

Továbbra is egy szabad, igazságos, zöld és erős Európáért és Magyarországért fog dolgozni.

"Megújuló Európa frakciónk ma nagy többséggel választott meg ismét alelnökének – a 98 fős frakciónkból 83-an vettek részt a voksoláson, én 67 szavazatot kaptam - írja a Momentum EP-képviselője.

Majd így folytatja:

"Ez az újraválasztás is megerősít abban, hogy tovább kell haladni a megkezdett úton. Küzdelmes időszak van mögöttünk, elég, ha csak a jogállamisági mechanizmus megalkotására gondolunk – egyedüli magyar EP-képviselőként én is ott ültem a tárgyalóasztalnál, amikor életre hívtuk az eljárást –, illetve arra, hogy az Európai Bizottság még mindig nem hajlandó alkalmazni ezt. Tudom, hogy az előttünk álló időszak is hasonlóan küzdelmes lesz, de azt is tudom, hogy mi készen állunk."

És ezzel zárja sorait:

"Az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciójának alelnökeként az elkövetkezőkben is minden erőmmel egy szabad, igazságos, zöld és erős Európáért és Magyarországért fogok dolgozni."

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.