Dolgozik a külügy Orbán kijevi látogatásán

  • narancs.hu
  • 2023. február 23.

Külpol

Szijjártó is szívesen menne, ha hívnák. 

 

 

„Amikor a látogatás időszerű lesz, akkor el is fog utazni a magyar kormányfő, a külügy jelenleg dolgozik ennek előkészítésén” – nyilatkozta Szijjártó Péter külügyminiszter az Indexnek. 

Szijjártó azt mondta, ő még nem kapott meghívást arra nézve, hogy menjen Kijevbe. „Ha kapok meghívást és előzetesen meg tudunk állapodni a látogatás érdemi témáiról, időpontjáról, akkor szívesen megyek”. 

A külügyminiszter nemrégiben Minszkbe repült, amivel kapcsolatban most azt mondta, „csak beloruszokkal egyeztettem, és itt azért esik rosszul az a feltételezés, hogy oroszokkal is tárgyaltam volna, mert bármikor egyeztettem korábban az orosz féllel, arról mindig beszámoltam. Eddig háromszor jártam Oroszországban a háború kitörése óta, mindegyikről tájékoztattam a sajtót. Ha én bármikor akarok tárgyalni az oroszokkal, akkor tárgyalok, nem kell ahhoz nekem egy harmadik országba repülnöm”. 

A Telex emlékeztet, 2022. február 24., vagyis az orosz-ukrán háború óta Novák Katalin köztársasági elnök képviselte Magyarországot Kijevben. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök többször is üzent Orbán Viktornak. A két politikus február 9-én Brüsszelben találkozott, ekkor Zelenszkij meghívta a magyar miniszterelnököt Kijevbe

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk