Dróntámadás ért egy felhőkarcolót Moszkvában

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 1.

Külpol

Újra Moszkvát és környékét támadták drónokkal, rövid időre az egyik repülőteret is le kellett zárni.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester közlése szerint dróntámadás ért egy felhőkarcolót az orosz fővárosban,

éjszaka több drónt is lelőttek. Közölte, az egyik drón ugyanabba az az irodaházba repült, amit vasárnap szintén célba vettekírja a BBC. Az épület homlokzata a 21. emeleten sérült meg, "150 négyzetméternyi üvegezés rongálódott meg", sérültekről nem érkezett jelentés, úgy tudni, az épület üres volt.

A legutóbbi támadásért az orosz védelmi minisztérium Ukrajnát tette felelőssé, Kijev nem közölt ezzel kapcsolatban semmit. De Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pár napja annyit mondott, hogy "az orosz területek elleni támadások a háború elkerülhetetlen, természetes és teljesen tisztességes részei".

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint két ukrán drónt lőttek le légvédelmi rendszerek Moszkva légterében, egy másik drón pedig abban az irodaházakkal teli komplexumban zuhant le, ahol nem laknak emberek.

A moszkvai Vnukovo repülőteret rövid időre megint lezárták.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk