Egy ausztrál milliárdos azt mondta, munkanélküliséget kell teremteni, hogy a munkások érezzék, hol a helyük

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 14.

Külpol

Az ingatlanmágnás Tim Gurner szerint „fájdalmat kell teremteni” a gazdaságban, hogy letörjék „a munkavállalók arroganciáját”.

Nem először szerepel a címlapokon Tim Gurner edzőterem-tulajdonosból lett ingatlanspekuláns, aki korábban azt mondta, a fiatalok azért nem engedhetik meg a lakhatást, mert túl sok pénzt költenek avokádós szendvicsre.

A 41 éves ausztrál, akinek vagyonát 929 millió dollárra becsülik, most azt mondta egy gazdasági találkozón, hogy „fájdalmat kell teremteni a gazdaságban”, mert a Covid járvány után az embereknek egyre kevesebb kedve van dolgozni - írja a BBC. Azt javasolta, hogy a mostani, 3,7 százalékos munkanélküliség helyett 40-50 százalékos munkanélküliséget kell teremteni, hogy „a munkavállaló-piacon csökkenjen az arrogancia”.

Gurner azt mondta: „Van egy rendszerszintű változás, miután a munkavállalók azt gondolják, a munkáltatójuk nagyon szerencsésen jár velük. Muszáj emlékeztetnünk az embereket, hogy a munkáltatónak dolgoznak, és nem fordítva.” Szerinte az elbocsátások már most elkezdődtek, a cégek is látják, hogy erre van szükség.

Tim Gurner később a LinkedIn oldalán bocsánatot kért a megjegyzéseiért, mondva, hogy azok nagyon érzéketlenek voltak a munkavállalók és a családok felé.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk