Horvát elnök Orbán sáljáról: ezen csak nevetni lehet

  • narancs.hu
  • 2022. november 22.

Külpol

„Amilyen szomszédaink vannak, Magyarország még mindig a legjobb” – mondta Zoran Milanović.

Orbán Viktor szurkolói sáljáról a román és az ukrán kormány után a horvát vezetés is elmondta a véleményét – derül ki a Népszava cikkéből.

Andrej Plenković horvát miniszterelnök ezt nyilatkozta: „Ami a sálakat illeti, én nem láttam, és nem akarok mások sáljával foglalkozni. Ami a Horvátországgal szembeni területi igényeket illeti, bárki, így Magyarország részéről is, ezek abszolút elfogadhatatlanok, számunkra ez nem opció.”

A horvát államfő, Zoran Milanović máshogyan állt hozzá. Az volt a véleménye, hogy erre az ügyre Horvátországnak nem is kellene érdemben reagálnia:

„Csak nevetni tudok ezen. (Orbán Viktor) horvátországi törekvései arra korlátozódnak, hogy

augusztusban egy hónapig hajókázik az Adrián

és találkozunk vacsorázni. (...) Nem tulajdonítanék komoly figyelmet ennek. Amilyen szomszédaink vannak, Magyarország még mindig a legjobb” – közölte.

Eközben a horvát futballszurkolók megérkeztek Katarba:

 
A fotó forrása: Facebook 

Horvátország válogatottja a katari futball-világbajnokságon szerdán délelőtt 11-től Marokkóval játszik.

Leadkép: Zoran Milanovic horvát elnök a Vihar fedőnevű, 1995-ben végrehajtott horvát offenzíva évfordulójának alkalmából rendezett ünnepségen a horvátországi Kninben. Fotó: MTI/EPA/Miroslav Lelas

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk