Izrael magyarországi nagykövete: Nem terrortámadás történt, hanem pogrom

  • narancs.hu
  • 2023. október 16.

Külpol

Szerinte a Hamász olyan fenyegetést jelent, mint az ISIS.

A Hamász kilenc nappal ezelőtti támadása vízválasztót jelent Izrael számára – mondta Izrael magyarországi nagykövete az Országgyűlés külügyi bizottságának hétfői ülésén az MTI tudósítása szerint.

Jákov Hadasz-Handelszman úgy fogalmazott: 

október 7-én nem egy terrortámadás történt, hanem egy pogrom, és még a holokauszttúlélők is azt mondják, hogy a holokauszt során sem éltek meg ilyet. 

Mint felidézte, a Hamász terroristái embereket kínoztak meg és gyermekeket gyilkoltak meg, amit teljes pusztítás, barbár cselekedet volt, a Hamász pedig szerinte olyan fenyegetést jelent, mint az ISIS, mivel a palesztin terrorszervezet sem tesz különbséget a nemzetiségek között.

Izrael magyarországi nagykövete arról is beszélt, nemcsak Izrael érdeke, hogy véget vessenek ennek a barbarizmusnak, hanem a nemzetközi közösségnek is, hiszen a világ több pontján ünneplik a Hamász tetteit. Hozzátette, Izrael le akarja törni a Hamász politikai és katonai uralmát a Gázai-övezetben, de úgy, hogy az minimális hatással legyen azokra, akik ebben nem érintettek, ezért szólították fel a civileket, hogy hagyják el a Gázai-övezet északi részét.

Jákov Hadasz-Handelszman közölte, az a cél, hogy minden elrabolt túszt visszaszerezzenek, miközben arra is készülnek, hogy két irányból kell megvédeniük magukat, ha egy második front nyílik meg Libanon felől. A nagykövet arról is beszélt, hogy bár nem tudni, mi volt az oka a Hamász támadásának, lehetséges indok, hogy az Izraelben zajló erőteljes társadalmi vita miatt a Hamász azt gondolhatta, az ország meggyengült, nem egységes, ezért jó alkalom lehetett a mostani a támadásra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk