Kazettás bombákat kér Ukrajna

  • narancs.hu
  • 2023. március 7.

Külpol

Amerikai republikánus képviselők azt állítják, Ukrajna MK-20-as típusú kazettás bombákat kér az Egyesült Államoktól.

A két republikánus politikus szerint az ukránok a bombák robbanótölteteit drónokról szeretnék ledobni az orosz csapatokra – írja a 444.hu a Reuters-re hivatkozva, amely úgy tudja, az ukránok a müncheni biztonsági konferencián kérték az amerikai jogalkotókat, hogy helyezzenek nyomást a Fehér Házra a kérdésben.

A kazettás bombák több kisebb bombát bocsátanak ki magukból, amelyek nagy területen tudnak pusztítani válogatás nélkül. A hátramaradó fel nem robbant töltetek évekig veszélyt jelentenek. A bombák használatát a világ 123 országa tiltja, köztük 28 NATO-tagállam. Az Egyesült Államok, Oroszország és Ukrajna azonban nincs ezen országok között.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk