Leállíttatták a Csíki Csipsz gyártását, mert a zacskón az áll: Székelyföld

  • narancs.hu
  • 2022. június 9.

Külpol

A gyárat feljelentő román politikai aktivistának a két cég munkaközössége azt üzente a Facebookon, „igyon rá a medve vizet”.

„A mai nap a román hatóság leállíttatta a Csíki Csipsz termékek gyártását és forgalmazását, mivel 33 termék csomagolásán a gyártás helyszíneként Székelyföld van megnevezve, nem pedig Románia. Az azonnali leállítást Dan Tanasă román szélsőjobboldali aktivista feljelentése után rendelték el. A román hatóság felszólította továbbá a Csíki Sör Manufaktúrát is, hogy a Székelyföld megnevezést cserélje le Romániára. A döntés ellen mindkét székelyföldi cég fellebbez és a gyártással, valamint a forgalmazással nem állnak le. A Csíki Csipsz és Csíki Sör Manufaktúra munkaközössége Dan Tanasă úrnak kívánja, hogy »igyon rá a medve vizet«.” – tette közzé a Facebookon a Csíki Sör gyártója. 

Mint a Transtelex írja, a romániai Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság intézkedett a csipszgyárral és a sörgyárral szemben.

A Csíki Sör Manufaktúra története 2014 novemberében kezdődött. A csíkszentsimoni gyár első terméke, az Igazi Csíki Sör a névválasztás révén nagy hírű lett, mert a Heineken – amely 2003 óta gyártotta Csíkszeredában a Ciuc Premium sört – szellemi tulajdon megsértése, szabálytalan konkurencia és tisztességtelen kereskedelmi tevékenység címén nyújtott be keresetet. A védjegyvita nyomán a csíkszentsimoni vállalkozás Tiltott Csíki Sör néven gyártotta tovább az italt, és egy idő után sörkorcsolyát is készített.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk