Meghalt a belarusz külügyminiszter

  • narancs.hu
  • 2022. november 26.

Külpol

Váratlan halálhírét az állami hírügynökség jelentette be.

64 éves korában elhunyt Uladzimir Makej fehérorosz külügyminiszter, aki 2012 óta töltötte be a posztot. A miniszter a héten még Jerevánban, a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének konferenciáján vett részt, tegnap pedig az apostoli nunciussal, Ante Józic érsekkel találkozott, hétfőn pedig az orosz Szergej Lavrovhoz volt hivatalos. Halálának okáról nincsen hír.

Miként a Reuters megjegyzi, Makej nyugatbarát politikusnak számított a 2020-as belarusz tüntetések előtt, kritizálta Oroszországot és sürgette a nyugathoz való felzárkózást. A tüntetések idején azonban hátraarcot vett, és azokat a nyugat által szított feszültségnek nevezte. Az ENSZ Biztonsági Tanácsában már országa oroszbarátságát védte, amikor azt mondta, Fehéroroszország nem támogatja a háborút, de áruló sem lehet szövetségese oldalán.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk