Megindult egy újabb segélyszállítmány a Gázai övezetbe

  • narancs.hu
  • 2023. október 22.

Külpol

Közben érkeznek az újabb felajánlások az egyiptomi határra. 

Egyiptomi értesülések szerint összesen tizenhét segélyszállítmánnyal megrakott kamion átlépte a rafahi határ egyiptomi oldalát, ami azt jelenti, hogy egy újabb konvoj indult meg a Gázai övezetbe – tudósít a telex.hu a Sky News nyomán. 

A hét elején kezdtek el gyülekezni a szállítmányok az átkelőnél, amit végül szombaton nyitottak meg. Akkor húsz kamion mehetett át, rajtuk orvosi eszközökkel és élelmiszerrel.

Az ENSZ szerint az akkor átengedett mennyiség csak egy csepp volt az óceánban a Gázai övezet humanitárius igényeit tekintve. Az övezetbe hetek óta nem jut be üzemanyag, nincs áram, fogy az élelmiszer és a víz.

Ma délelőtt India is bejelentette, hogy egy segélyszállítmánnyal teli repülőt küldött Egyiptomba, nem sokkal később pedig a török egészségügyi miniszter posztolt arról, hogy elindult az országba egy repülő Ankarából, a fedélzetén húsz specialistával.

A humanitárius segítség célba juttatását és a túszok szabadon engedését kérte Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap mondott beszédében – írja az MTI. A pápa nagy aggodalmat és fájdalmat érez az Izraelben és palesztin területen zajló események miatt, imájával közel van minden szenvedőhöz, a túszokhoz, a sebesültekhez, az áldozatokhoz és családtagjaikhoz – fogalmaz a hírügynökség.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk