Megint százezrek tüntetnek Hongkongban, miközben a szomszédos Sencsenben kínai biztonsági erők gyakorlatoznak

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 18.

Külpol

Szélesebb körű demokráciát, a kínai hatalomtól való függés lazítását, a hongkongi vezető, Carrie Lam távozását, valamint a tüntetőkkel szembeni rendőrségi akciók kivizsgálását követelik.

Százezrek vonultak a szakadó eső ellenére utcára Hongkongban vasárnap. A demonstrálók hónapok óta szélesebb körű demokráciát, a kínai hatalomtól való függés lazítását, a hongkongi vezető, Carrie Lam távozását, valamint a tüntetőkkel szembeni rendőrségi akciók kivizsgálását követelik.

A tüntető tömegek megint megtöltötték a központi parkokat, utakat, emiatt a hatóságoknak le kellett zárniuk a fél várost.

false

 

Fotó: MTI/EPA

Kínai tisztviselők terrorizmusnak, illetve "Kína-ellenes nemzetközi erők felbújtásának" nevezték a hongkongi eseményeket. Fenyegető kijelentéseket adtak ki Hongkong tüntetőiről.

Miközben Hongkongban többek között a demokráciáért demonstrálnak a szomszédos városban, a a Sencseni-öböl Sportközpont futballstadionjában a kínai biztonsági erők tagjai gyülekeznek és gyakorlatoznak. Az állami sajtóorgánumok  az elmúlt héten videókat is közzétettek, amelyeken az látható, hogy páncélozott hadosztályok indultak Sencsenbe.

Figyelmébe ajánljuk