Orbán Viktor is feltűnt az izraeli kormányellenes tüntetés óriásmolinóján

  • narancs.hu
  • 2023. február 26.

Külpol

Ismerős arcok.

Több mint százezren vonultak az utcára egy kormányellenes tüntetésen Tel-Avivban, de Jeruzsálemben, Haifában és Izrael más városaiban is több tízezren tiltakoztak – írja a Times of Israel értesüléseire hivatkozva a Telex. A résztvevők Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök új kormányának az igazságszolgáltatás átalakítását célzó törvényei ellen tüntetnek.

A tel-avivi tüntetés legnagyobb transzparense azonban egy ismerős arcot is ábrázol: Ruholláh Homeini ajatollah, Irán egykori legfelsőbb vezetője, Recep Tayyip Erdoğan török elnök, Netanjahu és Vlagyimir Putyin társaságában a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor látható. 

ISRAEL-POLITICS-JUSTICE

 
 
Fotó: JACK GUEZ / AFP
 

A héten az izraeli parlament megszavazta az igazságszolgáltatás átalakításának első törvényeit, melyekkel többek között a kneszet által jóváhagyott miniszteri kinevezések bírósági felülvizsgálatát akarják tiltani, valamint a legfelsőbb bíróság normakontrollját is korlátoznák. Az ellenzék azzal vádolja a kormányt, hogy ezzel a lépéssel eltörli az izraeli demokráciát.

Netanjahu ellen egyébként jelenleg is bírósági eljárás folyik egy korrupciós ügyben, és kritikusai szerint éppen ezt akadályozhatná meg az igazságügyi reformmal.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk