Orosz hadihajó lőtte Odesszát, hárman meghaltak

  • narancs.hu
  • 2023. június 14.

Külpol

Embereket keresnek a romok alatt.

Négy Kalibr típusú rakétát lőtt ki a Fekete-tenger partján álló ukrán kikötővárosra, Odesszára egy orosz hadihajó a szerdára virradó éjszakán – közölte kijevi hírforrásokra hivatkozva a BBC.

A légvédelem két rakétát tudott hatástalanítani, a másik kettő becsapódott.

Az egyik egy kereskedő raktárát rombolta le. Az érintett vállalkozás három dolgozója meghalt, hét megsebesült, az épület pedig kigyulladt. A tudósítások szerint a támadásban egy belvárosi üzletközpont, egy iskola, egy lakótelep, több kávézó és üzlet is megrongálódott, és további hat ember megsebesült. 

Szerhij Bracsuk, az odesszai katonai közigazgatás szóvivője szerdán videót és fényképeket tett közzé több szintes épületekben keletkezett károkról. A falak egy része hiányzik, az ablakok betörtek. A mentésben részt vevő katonák átvizsgálnak minden épületromot, mert lehet, hogy emberek rekedtek alatta.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk