Putyin utasítást adott hiperszonikus fegyverekkel felszerelt harci repülőgépek járőrözésére a Fekete-tenger felett

Külpol

Több mint ezer kilométer a hatótávolsága és a hangsebesség kilencszeresével haladnak ezek a fegyverek. De az orosz elnök szerint "ez nem fenyegetés".

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán Pekingben bejelentette, hogy utasítást adott hiperszonikus rakétákkal felszerelt MiG-31-es vadászrepülőgépek járőrözésére a Fekete-tenger felett.

Az Egy övezet, egy út kezdeményezés (BRI) csúcstalálkozóján tartózkodó orosz elnök kiemelte: ezeknek a fegyvereknek több mint ezer kilométer a hatótávolsága és a hangsebesség kilencszeresével haladnak. "Ez nem fenyegetés" – szögezte le Putyin.

Szólt arról is, hogy az Egyesült Államok egyre inkább belekeveredik az ukrajnai konfliktusba. "Ráadásul mindez a közel-keleti konfliktus hátterében történik, ami felforrósítja a légkört" – jelentette ki.

Mint mondta a nagy hatótávolságú ATACMS harcászati támadó rakéták Ukrajnába történő amerikai szállítása "hiba", amely további veszélyt jelent az orosz erőkre, de nem változtatja meg jelentősen a harcok menetét.

Az orosz elnök arra az álláspontra helyezkedett, hogy az Ukrajnával kapcsolatos nyugati álláspont már kevésbé harcias, és egyetért azokkal a kijelentésekkel, amelyek szerint a konfliktust tárgyalások útján kell megoldani.

Mint ismert, Orbán Viktor kedden tárgyalt Vlagymir Putyinnal, amikoris "katonai műveletnek" merte csak nevezni az Ukrajna ellen folytatott háborút.

Ami után nem sokkal Putyin – mint egy jó tanulót – rendesen meg is dicsérte Orbánt, a magyar miniszterelnök érdekérvényesítői képességeit méltatta.

Elmondta Putyin, hogy Hszi Csin-ping kínai elnökkel 1,5-2 órán át beszélgettek, és megvitattak néhány "meglehetősen bizalmas jellegű" kérdést.

Az egyik gázai kórháznál történt, több száz ember halálát okozó robbanásról pedig azt mondta, hogy szörnyű katasztrófa volt, amely megmutatta, hogy a konfliktusnak véget kell vetni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk