Az izraeli hadseregnek bizonyítékai vannak, nem az ő rakétájuk csapódott be a gázai kórházba

Külpol

Videóval és a Hamász-tagok beszélgetésével támasztják alá állításukat.

Az Iszlám Dzsihád egy meghibásodott rakétája csapódott bele az Al-Ahli kórházba

– állítja az izraeli hadsereg (IDF). Ennek alátámasztására egy hanganyagot és egy videót is közölt.

Hamász-tagok között folytatott, lehallgatott kedd esti rádióbeszélgetésből kiderült, a Hamász tudott az Iszlám Dzsihád felelősségéről, és szándékosan állította, hogy Izrael bombázta a gázai Al-Ahli kórházat.

A lehallgatott beszélgetés során ez hangzik el:

"- Először látunk rakétát így becsapódni, ezért mondjuk, hogy az Iszlám Dzsihádé volt.

- Micsoda?

- Azt mondják, a Dzsihádé volt.

- A miénk?

- Úgy tűnik!

- Ki mondja?

- Azt mondják a lövedék srapneleiből, hogy ez helyi gyártmány, nem olyan, mint az izraeli rakéták repeszei."

A telefonbeszélgetések mellett a robbanás videófelvételei is az izraeli álláspontot látszanak alátámasztani. Nem csak az izraeli légifelvételeken, hanem az Al-Dzsazíra pánarab hírcsatorna felvételein is látszik, hogy rakéta zuhant a kórházra, amelyet nem a levegőből indítottak.  

A szóvivő szerint bizonyító értékűek a kórház környékéről készült légi fényképfelvételek is, melyek a becsapódás előtt és után készültek. A bombák ugyanis krátert hoznak létre, s ilyen nincs a kórháznál, és az izraeli légicsapások rombolást okoznak a környező épületekben, de ezúttal ez sem történt meg.  

Az IDF az al-Dzsazíra pánarab hírportál által közölt videót is az ártatlansága bizonyítékaként tekint. Ezen az látható, hogy egy rakéta felröppen a gázai övezet fölé, majd a levegőben felrobban, aztán majdnem rögtön a földön is látható egy robbanás. Ez arra engedhet következtetni, hogy az iszlamisták beszélgetésében említett meghibásodott és felrobbant rakéta lehulló törmelékei okozták a tragédiát a kórháznál.

"A Hamász tudta, hogy az Iszlám Dzsihád a felelős, ezért kampányt indított"– mondta Daniel Hagari szerda reggel az elfogott telefonbeszélgetések alapján. "Sok sajtóorgánum azonnal továbbadta a Hamász ellenőrizetlen állításait, hazugságait. Szeretnék valamit világossá tenni: nem lehet olyan gyorsan megérteni, hogy mi történt, mint ahogy a Hamász kijelentette, hogy tudja" – tette hozzá a szóvivő.

A palesztinok és az arab világ nagy része Izraelt hibáztatja a Hamász állítása nyomán, azt közölték, hogy Izrael mért csapást az egészségügyi intézményre, ahol több százan haltak meg. Izraelt Jordánia, Törökország, Egyiptom, Szaúd-Arábia és mások azonnal elítélték emiatt.

A Hamász által vezetett gázai egészségügyi minisztérium kezdetben azt közölte, hogy legalább 500 embert öltek meg, de később ezt a számot 200 és 300 közé módosították.

Izrael csak több óra elteltével, a légierő repülési adatainak elemzése után, s a robbanásról készült felvételek tanulmányozását, s bizonyítékok gyűjtését követően, a történtek kivizsgálása után jelentette meg álláspontját, miszerint az Iszlám Dzsihád a "hibás", vagyis izraeli településekig el nem jutó, hanem még az övezetben felrobbant rakétája okozta a tragédiát a gázai kórházban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk