Rendőrök erőszakolhattak meg egy orosz háborúellenes aktivistát

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 27.

Külpol

Egy szintén letartóztatott aktivistának mutatták meg az erőszakról készült videót.

Orosz rendőrök verték meg és erőszakolták meg Artyom Kamargyin háborúellenes aktivistát a Novaja Gazeta cikke szerint, amit a Hvg.hu szemlézett. A szemle szerint az erőszakot követően Kamargyin végbélnyílásába egy súlyzót nyomtak.

Mint írják, az aktivista azzal kerülhetett a hatóságok célkeresztjébe, hogy részt vett vasárnap egy felolvasóesten, ahol Majakovszkij műveit olvasták fel és a részleges mozgósítás ellen tiltakoztak.

Ügyvédje beszámolója szerint Kamargyin és a vele együtt élő, szintén háborúellenes aktivista Alexandra Popovára és Alexander Menyukovra hétfőn csaptak le a hatóságok. Popova szabadon engedése után azt nyilatkozta, a rendőrök megfenyegették, hogy megerőszakolják, tépték haját, és összeragasztották a száját. Ezt követően videón lejátszották neki Kamargyin megerőszakolását.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk