Soros György Budapest 1944-es ostromához hasonlította az orosz inváziót

  • narancs.hu
  • 2022. február 26.

Külpol

A magyar származású filantróp gyermekkori emlékeiről írt Twitter-bejegyzésében.

„Tanúja voltam, amint Ukrajna a Szovjetunió összeomlása után liberális demokráciává és nyitott társadalommá fejlődött. Számtalan orosz agresszióval találkozott, de mindvégig kitartott. A bátor ukránok most életüket kockáztatják egy olyan támadásban, ami engem leginkább Budapest 1944-es ostromára és Szarajevó 1993-as ostromára emlékeztet” – szúrta ki Soros Twitter-üzenetét a 444.hu.

A magyar származású üzletember, filantróp szerint fontos, hogy a transzatlanti szövetség – az Egyesült Államok, Kanada, az Európai Unió és az Egyesült Királyság – tegyenek meg mindent, ami tőlük telik, hogy támogassák Ukrajnát a fenyegetettség idején.

„Putyin tettei fenyegetést jelentenek a Szovjetunió összes egykori tagállama számára – és azon túl is. Oroszország egyértelműen megsérti az ENSZ alapokmányát, és ezért felelősségre kell vonni. Ha hagyjuk, hogy Putyin sikerrel járjon, azt az üzenetet küldjük a világnak, hogy nemzeteket nyers erővel lehet létrehozni vagy feloszlatni. Ki kell állnunk Ukrajna mellett, ahogy ők is kiállnak mellettünk” – írta az üzenetben.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk