Tavares: Szégyen, amit Weber tett

  • CD
  • 2019. március 21.

Külpol

A politikus szerint Webernek szüksége lehet a Fidesz szavazataira, ha bizottsági elnök akar lenni.

Rui Tavares sem hagyta szó nélkül a szerdai néppárti eseményeket.

Tavares nevéhez fűződik a Tavares-jelentés, amely Sargentiniéhez hasonló volt, csak néhány évvel megelőzte azt.

Így készült a Tavares-jelentés - Interjú az EP-képviselővel

Az Európai Parlament (EP) állampolgári, jogi, bel- és igazságügyi bizottsága a parlament tavaly februári határozata alapján tervezetet készített az alapvető uniós jogok magyarországi érvényesüléséről. A jelentés, amelyen majd' egy évig dolgoztak, publikálását követően azonnal az unió és Magyarország közti viták középpontjába került. A dokumentumot jegyző portugál EP-képviselővel beszélgettünk.

 

Szerdán felfüggesztették a Fidesz tagságát a Néppártban. Az erről döntő szavazáson elsöprő többség szavazott a felfüggesztés mellett.

Ugyanakkor Orbán Viktor azt mondta, a Fideszt nem lehet felfüggeszteni, kizárni sem, a párt maga döntött úgy, függesszék fel a tagságát.

Twitter-oldalán üzent Manfred Webernek, a Néppárt csúcsjelöltjének: Szégyenteljes lépés ez Manfred Webertől.

Tavares arra utalt, hogy nem kizárták, csak kompromisszumos megoldásként felfüggesztették a Fidesz tagságát. Ezt követően a Néppárti három tagjából álló bölcsek tanácsa, és a melléjük rendelt három fideszes vizsgálja majd a magyar jogállamiság helyzetét. És majd az EP-választások után visszatérnek a kérdésre, mi legyen a Fidesz sorsra.

Tavares hozzátette, Orbán kilenc éve rombolja a magyar jogállamiságot, de Webernek szüksége lehet a Fidesz szavazataira, ha bizottsági elnök akar lenni. „És még Weber beszél értékekről?”

Figyelmébe ajánljuk