Több mint kétezer gyerek halt meg Gázában az izraeli támadások következtében

  • narancs.hu
  • 2023. október 23.

Külpol

A Hamász több mint 220 túszt tart fogva a Gázai övezetben. 

Több mint kétezer gyerek halt meg az izraeli támadásokban eddig a Gázai övezetben – írja a Guardian

A Gázai övezet egészségügyi minisztériuma szerint legalább 5087 palesztin halt meg izraeli támadás következtében október 7. óta.

A halottak között 2055 gyerek van.

A sérültek számát jelenleg 15 273-ra teszik.

Izraeli-palesztin konfliktus

 
Kislány holtteste a Szakallah palesztin család izraeli bombatalálatot kapott otthonában, Gázaváros délnyugati részében 2023. október 19-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol legalább 1400 ember életét vesztette. A Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 3400 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Fotó: Mohamed Szaber / MTI/EPA/Mohamed Szaber
 

Az izraeli védelmi erők (IDF) szóvivője, Daniel Hagari bejelentette, hogy 222 túszt tart fogva a Hamász Gázában. Jelentős számú külföldi állampolgár is van közöttük. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Sőrés Zsolt: A projektjeimnek Magyarországon nincs piacuk

  • Bárdos Deák Ágnes

A zeneszerző-intermédia-művész 2021-ben elnyerte az egyik legrangosabb német kortárs művészeti elismerést, a DAAD-ösztöndíjat zenei-hangművészeti kategóriában. Jelenleg is Berlinben él, lemezeket készít, lakáshangversenyt ad és készül a velencei zenei biennáléra. Erről beszélgettünk vele.