Tucker Carlson nem helyesli, hogy Amerika támogatja Izrael válaszát a Hamász támadására

  • narancs.hu
  • 2023. október 11.

Külpol

Orbán Viktor jóbarátja átfordíthatja a republikánusok álláspontját is.

Az Egyesült Államok republikánus és demokrata pártjaiban is nagyjából egyetértés van abban, hogy Izraelnek meg kell védenie magát a Hamász támadásától, Tucker Carlson, a Fox News kirúgott műsorvezetője, szélsőjobboldali véleményvezér azonban más álláspontot foglalt el.

Carlson Ukrajna támogatásával kapcsolatban is szkeptikus, és akarva vagy akaratlanul, gyakran a Kremlnek is tetsző üzeneteket hirdet a Twitteren. Nemrégiben olyan interjút készített Orbán Viktorral, amelyet több tízmillióan láttak világszerte, a magyar miniszterelnöknek kritikus kérdéseket azonban nem tett fel.

A Haaretz cikke szerint, amit a 444.hu szemlézett, Carlson úgy fogalmazott: „Sok múlik azon, hogyan bátorítjuk Izraelt, hogy reagáljon a Hamász szörnyű támadásaira”. Hozzátette: „A háborúk újabb háborúkat szülnek. Minél nagyobb a konfliktus, annál csúnyábbak és tartósabbak a következmények. Ezek nem bonyolult megfigyelések, de úgy tűnik, vezetőink számára nem egyértelműek.”

Könnyen lehet, hogy az Egyesült Államokban hamarosan szárnyra kapnak a Tucker Carlsonéhoz hasonló nézetek, és egyre többen követelik majd, hogy Amerika foglalkozzon a belső ügyeivel, és fordítsa el a fejét, amikor ilyen terrortámadás történik egy független állam ellen.

A kirakatfasiszta politikai vállalkozó portréját és dörgölőzését az illiberális rendszerhez itt írtuk meg.

Legfrissebb összefoglalónk az Izraelben és a Gázai övezetben dúló háborúról itt olvasható.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk