Tusk élesen bírálta, hogy Szijjártóék Lavrovval kacarásztak Navalnij temetése napján

  • narancs.hu
  • 2024. március 4.

Külpol

Nem volt elragadtatva. 

Az orosz külügyminiszterrel való találkozás időzítésére Szijjártó Péternek nem csupán a jó vagy rossz ízlés kifejezése, hanem egy olyan jelzés a magyar kormány részéről, ami erkölcsi és politikai okokból nehezen elfogadható – vélekedett Donald Tusk lengyel miniszterelnök arról, hogy a magyar külügyminiszter (és Juraj Blanár szlovák külügyminiszter) pénteken egy törökországi regionális fórumon találkoztak Szergej Lavrovval, írja az AP

A hvg.hu emlékeztet, Szijjártó és Lavrov egy videót posztolt arról, ahogyan kacarásznak Törökországban, ráadásul azon a napon, amikor Moszkvában eltemették Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőt. 

 

„A pozsonyi és budapesti kollégák ismét bebizonyították, hogy bizonyos kérdésekben túlságosan is eltérők a nézeteink. Minden bizonnyal ezek közé tartozik az Oroszországhoz való hozzáállás és az Ukrajna elleni támadás”

– mondta Tusk. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.