Újabb heves légicsapások érték Libanont, Naszrallah feltételezett utódja lehetett a célpont

  • narancs.hu
  • 2024. október 4.

Külpol

A libanoni hatóságok szerint az elmúlt 24 órában 37 ember halt meg a támadásokban.

Péntekre virradó éjjel is folytatódtak Izrael légicsapásai Libanonban, izraeli források szerint a hadsereg (IDF) célpontja az a Hásim Szafieddin lehetett, akiről azt feltételezik, hogy a Hezbollah következő vezetője, a múlt héten megölt Haszan Naszrallah utódja lehet – írja a Guardian tudósítására hivatkozva a hvg.hu.

Szafieddin a Hezbollah ügyvezető tanácsának vezetője, a szakértők őt tartják a legesélyesebbnek arra, hogy a szélsőséges iszlamista szervezet következő vezetője legyen. A brit lap forrásai szerint a péntek éjjeli robbanások hasonló hangot adtak ki, és hasonló füstfelhőt hagytak maguk után, mint a múlt heti, Naszrallah elleni támadás során. Az IDF a támadás előtt két, a Bejrút déli részén található Dahije városrészben található épület közelében is evakuálásra szólította fel a helyi lakosokat.

A csütörtök késő este indított légicsapás-sorozat az elmúlt egy hét legintenzívebb támadása volt a beszámolók szerint.

Egy Hezbollah-közeli forrás a Guardiannel közölte, Izrael 11 hullámban bombázta Bejrút déli részét, míg a libanoni hatóságok szerint az elmúlt 24 órában 37 ember halt meg a légicsapásokban.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, több magasrangú személy is van Libanonban, aki feltételezések szerint Naszrallah helyébe léphet, az IDF pedig múlt hétvégén is likvidálhatott egy lehetséges utódot.

(Címlapképünk forrása: Izraeli légicsapás színhelye Bejrút túlnyomórészt síiták lakta déli elővárosában, Dahijében 2024. október 4-én. Fotó: MTI/AP/Haszan Ammar)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk