Meghalt Vivienne Westwood

  • narancs.hu
  • 2022. december 30.

Kultúra

A punk nagyasszonya 81 éves volt.

81 éves korában "békében és családja körében", a Londontól délre található claphami otthonában meghalt Vivienne Westwood divattervező, környezetvédelmi aktivista, a nemzetközi divat és popkultúra egyik legnagyobb alakja – közölte divatháza a Twitteren.

A nem divatrajongó közönség számára excentrikus öltözködése, répavörös haja és fura sminkje által lehet ismert. De emellett többen arról ismerik, hogy egykori élettársával, Malcolm McLarennel a '70-es években kitalálta a Sex Pistols imázsát és jelmezeit.

 
Vivienne Westwood feliratos pólóival a brit politikusoknak is üzent.

Az 1970-es években az androgün ruháival, szlogenekkel ellátott, feliratos pólóival és a provokatív, fesztelen, kompromisszumok nélküli stílusával hívta fel művészetére a figyelmet.

Vivienne Westwood emelte be a mainstreambe a punk és a new wave stílusjegyeit. A klímaváltozás ügyét a kifutóra vitte, a divatshow-kon is megjelenítette.

II. Erzsébet angol királynő a legmagasabb női lovagi rangra, a Dame rangra emelte 2006-ban a divatért tett szolgálataiért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk