Mini emlékszobrot kapott a Pasaréti téri virágárus házaspár

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 26.

Kultúra

Aranka néni és Béla bácsi hosszú éveken át árultak virágot a téren. Kolodko Mihályt kérte fel a szobor elkészítésére a kerület. 

Elkészült a Pasaréti téri virágárus házaspár, Aranka néni és Béla bácsi emlékhelye az egykori bódé helyén – szúrta ki a Telex.hu Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook-oldalán.

A lap szerint Patz Béla 89 éves korában, tavaly februárban hunyt el Covid-fertőzés miatt. Halála után a környék lakói virágokkal és mécsesekkel emlékeztek a legendás virágárusra, egy kerületi Facebook-csoportban pedig közösségi ötletelés indult arról, hogy miként tudnák megőrizni Béla bácsi és a kilenc évvel korábban elhunyt felesége, Aranka néni emlékét. Őrsi Gergelyt is bevonták a tervbe, aki arról döntött, hogy emlékművet kap a házaspár Pasaréten.

A kezdeményezők a polgármesterrel arra jutottak, hogy a bódé Aranka néni és Béla bácsi nélkül „már sosem lehetne ugyanolyan”, ezért a helyén egy apró műalkotással szeretnék emlékeztetni az arra járókat, hogy „milyen sokat jelentenek az apró gesztusok, amik boldogabbá teszik mindennapjainkat”. A szobrot Kolodko Mihály készítette.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk