Szombaton jön a Múzeumok Éjszakája

  • narancs.hu
  • 2024. június 18.

Kultúra

Közel 450 intézmény mintegy 2500 programmal készül a június 22-i eseményre. Az idei kiemelt tematika – a labdarúgó Európa-bajnokságra is reflektálva – a "Gólpassz", amely kulturális értelemben a nagy alkotók nagy elődeire utal. 

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvényére eddig közel 450 intézmény mintegy 2500 programmal regisztrált. Idei újítás, hogy a rendezvénynek két kiemelt helyszíne lesz: Székesfehérvár és Esztergom, illetve a németországi labdarúgó Európa-bajnokság is megjelenik a programok tematikájában. A Szent Iván éjhez legközelebb eső szombaton egész este tárlatvezetésekkel, koncertekkel, filmvetítésekkel, interaktív eseményekkel, workshopokkal, családi- és gyermekprogramokkal és egyéb érdekes meglepetésekkel várják az érdeklődőket. 

"Gólpassz" a rendezvény idei tematikája 

"Másról sem hallani idén nyáron, mint a labdarúgó Európa-bajnokságról. Remélhetőleg június 22-én senki nem hagyja ki ezt a kulturális ziccert sem, és így a Múzeumok Éjszakáján hazánkban a kultúráé lesz a főszerep. Ahogy a gólpasszt adókat és a góllövőket, úgy a művészeti irányzatok előfutárait és legnagyobb alkotóit is közösen ünnepelhetjük ezen az estén, ezért is lett a »Gólpassz« az idei kiemelt tematika, amely kapcsán számos izgalmas kísérőprogrammal készülnek a résztvevő intézmények" – olvasható a rendezvény sajtóanyagában.

Újdonság a Múzeumok Éjszakáján: két kiemelt helyszínnel is készülnek a szervezők

Idén a rendezvény központi kiemelt helyszíne Székesfehérvár és Esztergom. Fejér megye székhelyén a Szent István Király Múzeum, a Csók István Képtár, a Városi Képtár és a Fekete Sas Patikamúzeum várja a látogatókat változatos programokkal. Esztergomban 13 helyszínen 65 program közül válogathatnak az érdeklődők. Többek között a Főszékesegyházi Kincstárban, a Vármúzeumban és a Duna Múzeumban várják a látogatókat.

A programokról részletes információ a www.muzej.hu oldalon található, ahol helyszín, időpont és programtípus szerint is kereshetőek az események. „EVENT@HAND MUZEJ" címen, ingyenesen letölthető mobil alkalmazás is rendelkezésre áll. Mindezeken túl az esemény Facebook- és Instagram-oldalát is érdemes követni, hiszen a szervezők a rendezvényig hátralévő időszakban érdekességekkel, információkkal és értékes nyereményekkel kecsegtető játékokkal is készülnek.

A fővárosban egységes karszalaggal látogathatók a Múzeumok Éjszakája rendezvényei és kiállításai. A felnőtt karszalag 3000 forint, a gyermek karszalag (6-18 éves korig) 1500, amely nemcsak a csatlakozott intézményekbe való belépésre és a programokon való részvételre jogosít, de ingyenesen használhatók vele a BKK kizárólag ezen az estén üzemeltetett múzeumi buszjáratai is. A karszalagok megvásárolhatók előzetesen online a www.jegymester.hu weboldalán, illetve a rendezvény napján a programban résztvevő budapesti múzeumokban.

Vidéken a belépőjegyek az adott intézményekben válthatók meg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk