Tényleg a református egyházé lett az SZFE Vas utcai épülete

  • narancs.hu
  • 2023. április 3.

Kultúra

Nem virít már a piros-fehér szalag, de még mindig az egyetem használja a szimbolikus épületet.

Az SZFE új vezetése eladta az egyetem átalakítása elleni tiltakozás szimbólumává vált Vas utcai épületet a Magyarországi Református Egyháznak – írja a 24.hu. Az oktatási intézménynek az épületben lévő színháztermekre, többek között az Ódry Színpadra, sőt akár az ott található kollégiumra is szüksége van, de nem tudjuk, akkor miért adott túl rajta Vidnyányszky vezette egyetem.

A Vas utca 2/c házszám alatt álló épület az egyetemfoglalók szimbolikus helyszíne volt. Az egyetem és a fenntartására létrehozott, újonnan megalakult Színház- és Filmművészetért Alapítvány (SZFA) többek között ezt is megkapta az államtól, de már akkor felrebbent a pletyka, hogy az egyetem új vezetése nem akar semmit sem kezdeni vele. A hivatalos indoklás, illetve a 24.hu-nak megküldött válaszlevél szerint az SZFE azért „juttatta vissza” az egyháznak, mert „a kommunizmus időszakában jogtalanul elvették ingatlanát”.

A tulajdoni lap szerint tavaly november 4-én került át az épület az egyház tulajdonába adásvétel útján. Árat nem tudunk.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk