Az evangélikus egyháznak jó volt Prőhle Gergely

  • narancs.hu
  • 2018. november 23.

Lélek

Újraválasztották országos felügyelőnek a kirúgott múzeumigazgatót.

A Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinata az eddigi vezetés folytonosságát biztosította a november 23-i általános választáson - adja hírül az evangélikusok honlapja.

"A legfelsőbb döntéshozó testület lelkészi elnökévé dr. Hafenscher Károlyt, nem lelkészi elnökké Abaffy Zoltánt választotta. Az egyházat vezető országos elnökség ezek után is dr. Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő."

Prőhle Gergely november 1-i hatállyal "közös megegyezéssel" távozott a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről, miután a Magyar Időkben hangosan támadták, amiért intézményében liberális (nem fideszes) művészeknek is teret ad.

Hivatalos: Tényleg kirúgták Prőhle Gergelyt

A Magyar Idők kultúrharcos feljelentői újabb skalppal gazdagodtak. „November 1-i hatállyal a Petőfi Irodalmi Múzeum Főigazgatójának vezetői megbízatása Főigazgató Úr és az Emberi Erőforrások Minisztériumának közös megegyezésével megszűnik. Kulturális területen végzett eredményes tevékenységét az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelten hatékonynak tartja, egyben köszönetet kíván nyilvánítani az eddigi munkájáért" - áll az Emmi honlapján.

Figyelmébe ajánljuk