Megáldhatja a pap a nem hetero párokat is

  • narancs.hu
  • 2023. december 18.

Lélek

Jelentős lépést tett Ferenc pápa az elfogadás érdekében. A Vatikán ezzel szeretné üzenni, hogy „Isten mindenkit szívesen lát”.

Ferenc pápa úgy határozott, mostantól az LMBTQ-párokat is megáldhatják a katolikus papok. Az áldásra nem kötelezhető a pap, vagyis az egyház képviselője maga dönthet arról, kinek adja meg az áldást - a döntés fontossága az, hogy a jövőben a Vatikán jóváhgyásával áldhatja meg a pap a párokat, írja a New York Times.

Ferenc pápa azért hozta meg ezt a döntést, mert a Vatikán ezzel szeretné üzenni, hogy „Isten mindenkit szívesen lát”. Az áldás nem jelenti azt, hogy egyben a házasságot is támogatja az egyház. Házasságot továbbra is csak az esetben szentesít az egyház, ha az férfi és nő között köttetett. Ez a törekvés egyrészt azért fontos, mert ezáltal nőhet a katolikus egyház vonzereje, másrészt enyhülést mutat az egyház hangnemében, miközben érdemi álláspontján nem változtat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk