Egy hatalmas Orbán-idézettel tiltakoztak a kilakoltatások ellen a Parlament előtt – Videó

  • Földes Máté
  • 2018. február 3.

Lokál

„Magyarország nem a kilakoltatott emberek országa”.

A Város Mindenkié (AVM) a közelmúltban indított kampányt azért, hogy életbe lépjen két olyan törvénymódosítás, amely biztosítja, hogy gyerekes családok soha többé ne kerülhessenek az utcára kilakoltatás következtében. Javaslatuk lényege, hogy kilakoltatáskor a helyi önkormányzatok vállaljanak felelősséget a gyerekes családok elhelyezéséért, így garantálják, hogy egyetlen gyereket sem szakítanak el kizárólag azért a családjától, mert nincs megoldva a lakhatása. A kampányindító akción az AVM szombaton egy 40 méteres molinót feszített ki a Parlament elé, amelyen az alábbi idézet volt olvasható Orbán Viktortól:

„Magyarország nem a kilakoltatott emberek országa”.

Az akción egy aktivista, egy érintett édesanya és egy szociálpolitikus mondott beszédet arról, miért lenne szükség törvényi változásokra. Videós összefoglalónkban megszólal egy olyan édesanya is, aki négy gyerekével együtt várja a kilakoltatást.

„Ez csak adható, de nem jár” – Elindult A Város Mindenkié kilakoltatásellenes kampánya

Elindult A Város Mindenkié csoport kilakoltatásellenes kampánya, melynek során két olyan törvénymódosítást szeretnének elfogadtatni, amelyek kötelezik az önkormányzatokat a gyerekes családok elhelyezésére egy esetleges kilakoltatás esetén. Gyerekek kilakoltatása? Soha többé! néven szerveztek kampányindító akciót a Kossuth térre, ahol egy kilakoltatással fenyegetett családanyát is megkérdeztünk.

Indexkép forrása: avarosmindenkie.blog.hu/Csoszó Gabriella

Figyelmébe ajánljuk