A rendőrség nem adott engedélyt a János Kórháznál elpusztított vadmalacok kilövésére

  • narancs.hu
  • 2022. június 2.

Lokál

Utasítást sem adtak rá, nem is kaptak ilyen kérelmet.

"A sajtóban megjelent, névtelen forrásra hivatkozó hírek ellenére a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Kzpontja nem adott sem engedélyt, sem utasítást a vaddisznók kilövésére, ilyen jellegű kérés nem is érkezett" - közölte csütörtökön reggel a rendőrség a honlapján.

Mint arról lapunk is beszámolt, szerdán több közösségi oldali poszt jelent meg arról, hogy több vaddisznót és kismalacot is kilőttek Budán, a János Kórház környékén. Mindezt fényes nappal, a villamos mellett. Az egyik bejegyzés szerint vadászok pusztították el az állatokat. 

"Azt, hogy a lakott területre tévedt vadállatokat szükséges-e kilőni, nem a rendőrség hatásköre eldönteni. Jelen esetben a lövések leadásának körülményei bűncselekmény gyanúját vetették fel, a II. Kerületi Rendőrkapitányság ezért foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást" - írja közleményében a rendőrség.

A Szent János Kórház területén egyébként hétfő éjjel jelent meg egy népes vaddisznó csapat, akiknek látogatásáról a Blikk.hu egy videót is közzétett. Feltehetően ezeket az állatokat lőtték most ki. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk