Hat napra rendeltek el harmadfokú hőségriadót

  • narancs.hu
  • 2024. július 6.

Lokál

De akár hosszabb is lehet a készültség.

A HungaroMet magas középhőmérsékletre vonatkozó előrejelzései alapján csütörtökön az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriasztást rendelt el. A hőségriadó szombaton az éjszakai órákban éjfélkor lép érvénybe, és egészen péntek 24 óráig tart első körben, de szükség esetén meghosszabbítható – számol be az rtl.hu.

Szintén a hírcsatorna ír egy másik időjárással kapcsolatos fejleményről, miszerint rekordösszegű kárkifizetésre számítanak a Magyar Biztosítók Szövetségénél idén. A szervezet összesítése szerint májusban és júniusban több mint 61 ezer károsult kereste a biztosítóját, és 7,7 milliárd forintot is kifizetnek a helyreállításokra. A költségek emelkedését nem csak az egyre hevesebben pusztító viharok okozzák, hanem a megdrágult építőanyagárak és munkadíjak is.

Ami az előrejelzéseket illeti, érdekes lehet elolvasni egy 24 évvel ezelőtti cikkünket a globális felmelegedésről:

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk