Kukorelly Endre kiadó lakásokat keres – hajléktalanoknak

  • narancs.hu
  • 2015. január 13.

Lokál

Az író „Nyugodt Szív – Béreljünk lakásokat rászorulóknak” néven olyan csoportot hozott létre, amely gyűjtést szervez a rászorulóknak.

„Olyanok jelentkezését várom, akik havi rendszerességgel, de akár egyszeri alkalommal is hajlandók hozzájárulni ahhoz, hogy hajléktalanok számára lakásokat béreljünk. Akik szívügyüknek érezve, tisztes bérért, hajlandók kiadni lakásukat ebből a célból. Akik szívesen részt vesznek a szervezésben, az ügy gondozásában, a jogi háttér biztosításában, pénzügyek intézésében. Sürgős, mert most 2-3 kemény hónap jön: akár ezer forintokból is gyorsan összegyűlhet annyi pénz, hogy néhány család, néhány ember magára tudja csukni az ajtót a legnagyobb hidegben” – írja Kukorelly Endre, aki a Facebookon, Nyugodt Szív – Béreljünk lakásokat rászorulóknak néven olyan csoportot hozott létre, amely gyűjtést szervez hajléktalanoknak. A befolyt összegből a fedél nélkül élőknek bérelne lakást.

Az író az Irodalmi Jelen portálnak elmondta, hogy az adományokat egy erre elkülönített számlaszámra lehet utalni, amelynek mozgása bárki számára megtekinthető. „Folyamatosan jönnek a felajánlások, nem fogom egyedül bírni” – jegyezte meg Kukorelly, aki egy nap alatt máris 63 000 forintot gyűjtött össze.

A csoportnak a további munkához egy irodára és egy segítőkész csapatra is szüksége van, ezért 2015. január 14-én (szerdán), 18 órakor az Írók Boltjában Kukorelly találkozót hívott össze, ahová várja azokat, aki segíteni akarnak.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?