Vitézy Dávid sebességmérő kamerákat helyezne a városokba

  • narancs.hu
  • 2023. február 20.

Lokál

Szerinte ez New Yorkban nagy számban csökkentette a halálos baleseteket.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, vasárnap hajnali 2 órakor halálos gázolás történt a Harminckettesek terén, egy valószínűleg ittas olasz férfi nagy sebességgel behajtott a megállóba, ahol halálra gázolt egy 23 éves, a villamosra várakozó lányt, két másik várakozó élete szintén csak centiket múlt. Ennek apropóján Vitézy Dávid volt BKK-vezér és volt közlekedési államtitkár egy Facebook-posztban New York példáján keresztül mutatta be, hogy a városban felszerelt sebességmérő kamerák hogyan csökkentik a gyorshajtást.

Vitézy kiemelte írásában, hogy az amerikai városban a kamerák reggel 6 és este 22 óra között mérték a sebességet, és hogy az is jól látszik, hogy ebben az idősávban az autósok sokkal inkább betartották a sebességhatárokat. Szerinte a meglévő sebességmérő technológia, amit a gyorsforgalmi utakon már alkalmazunk, a városokban is visszaszorítanák a gyorshajtókat. Úgy gondolja, hogy ha ez a beruházás túl nagy lenne a rendőrség számára, akkor akár az önkormányzatok vagy egyes lakóövezetek is megfinanszírozhatnák ezt számukra. Bejegyzését úgy zárta, hogy „ideje lenne egy ilyen programot elindítani Magyarországon.”

Mint korábban megírtuk, Karácsony Gergely azonnali egyeztetést kért a rendőrfőkapitánytól, hogy közös intézkedési tervet dolgozzanak ki a halálos gázolások visszaszorítására. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk