Karácsony: Éjjel-nappal működő sebességmérő kamerarendszerre van szükség

  • narancs.hu
  • 2023. február 20.

Lokál

A balesetek elleni stratégiát már ezen a héten nyilvánosságra hozzák.

A vasárnap hajnalban történt halálos gázolás apropóján máris egyeztetett egymással Karácsony Gergely főpolgármester és Terdik Tamás rendőrfőkapitány. 

Ahogy lapunk is beszámolt róla, vasárnap hajnali 2 órakor halálos gázolás történt a Harminckettesek terén, egy valószínűleg ittas olasz férfi nagy sebességgel behajtott a megállóba, ahol halálra gázolt egy 23 éves, a villamosra várakozó lányt, két másik várakozó élete szintén csak centiket múltKarácsony Gergely a baleset miatt azonnali egyeztetést kért a rendőrfőkapitánytól. 

A főpolgármester hétfőn Facebook-bejegyzésben számolt be arról, hogy a találkozón áttekintették, hogy milyen lépések szükségesek a fővárosi közlekedésbiztonság erősítéséhez, és kiemelte, hogy igenis elérhető cél, hogy közúti balesetben senki sem veszítse életét Budapesten.

Szerinte a balesetek súlyosságának elsődleges tényezője a gyorshajtás, ennek megelőzésére

éjjel-nappal működő sebességmérő kamerarendszer kiépítésére van szükség,

ami elsődlegesen a rendőrség feladata, de fővárosi közútkezelőnek is van teendője.

Ezen felül elkészítik a fővárosi közlekedésbiztonsági stratégiát, aminek keretein belül olyan városfejlesztési lépéseket ígér, amik erősítik a közúti biztonságot. A szakmai egyeztetést megkezdték és többek között az Autóklubbal is tárgyalnak róla. Ennek részleteit már ezen a héten kívánja közölni a főpolgármester.

Karácsony kiemelte, hogy a végleges közlekedésbiztonsági lépések végrehajtását kiemelt prioritásnak tekinti. 

Korábban Vitézy Dávid volt BKK-vezér és volt közlekedési államtitkár szintén városi sebességmérő kamerák felszerelését javasolta

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.