4 jó film, amiért érdemes augusztusban moziba menni

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. aug. 04., 11:10
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Tom Cruise a levegőben, boszorkány a faluban, deszkások New Yorkban és egy elítélt Thaiföldön.

Ráfordulunk a nyári moziszezon utolsó hónapjára, ami rögtön egy olyan filmmel indult, amire kötelező volna befizetni mindenkit. De Tom Cruise újabb futása mellett jön az egyetlen arckifejezést ismerő Jason Statham és egy cápa (Meg – Az Őscápa), Denzel Washington ismét akciózik (A védelmező 2.), megnézhetjük a filmet, aminek a kedvéért Kate McKinnon magyarul rappelt Jimmy Fallonnál (A kém, aki dobott engem). Lesz viszont még négy film, amire az előbbieknél is jobban érdemes figyelni.

Mission: Impossible: Utóhatás

Szinte példa nélküli, hogy egy filmsorozat epizódról epizódra egyre jobb teljesítményt nyújtson, de a Mission: Impossible-nek ez mégis sikerült. Sokáig azt gondoltuk, az operaház tetején futkározós, repülőgépen szaladgálós Titkos nemzetet nem lehet felülmúlni, mert az maga volt a színtiszta akcióorgia, de megérkezett az Utóhatás, és azonnal rácáfolt erre. Tom Cruise továbbra is formában van, Christopher McQuarrie pedig még mindig tudja, hogyan kell pörgős akciómozit rendezni. Az Utóhatás igazi nyári blockbuster, a szó legjobb értelmében.

Mikor kerül a mozikba? Csütörtöktől már játsszák

Mission: Impossible – Utóhatás – új, magyar nyelvű előzetes

Országos bemutató: 2018. augusztus 2. A legjobb szándékok is visszaüthetnek később… A nagy sikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF-csapat (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) néhány ismerős szövetségessel (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után…

A kíméletlen

A szabadulós, börtönös filmek ma már semmilyen újdonsággal nem kecsegtetnek, de Jean-Stéphane Sauvaire drámája igyekszik emelni a tétet. A kíméletlenben nem holmi amerikai börtönben, hanem Thaiföld legveszélyesebb fegyházában vagyunk, ahol a piti drogügyek miatt lecsukott angol bokszolóként harcol a kijutásért. A rendező ért az erőszak ábrázolásához, bizonyította ezt már gyerekkatonákról szóló filmjében, az Őrült Johhnyban. A Cannes-ban bemutatkozó filmben ráadásul több szerepet valódi elítéltek játszanak, és a sztori is megtörtént eseményeken alapul, a forgatókönyv alapja Billy Moore könyve (A Prayer Before Dawn).

Mikor kerül a mozikba? Augusztus 9-én

A kíméletlen (16E) feliratos előzetes

Egy fiatal angol bokszolót pitiáner drogügyletek miatt Thaiföld legkeményebb börtönébe zárják. Billy Moore számára hamarosan világossá válik, hogy a kegyetlen helyen csak akkor maradhat életben, ha alkalmazkodik a fegyház belső szabályaihoz. A börtön poklából és kilátástalan helyzetéből egyetlen módon szabadulhat: engedélyt kér, hogy részt vegyen a börtönök közötti Muay Thai bokszbajnokságokon.

Skate Kitchen

Régóta lehet tudni, hogy a Sundance Filmfesztiválon bemutatkozó alkotásokra érdemes odafigyelni, mert néha az innen induló filmek között találni a legjobb csemegéket. A

Skate Kitchen éppen ilyennek ígérkezik: Crystal Moselle filmje a New York-i deszkások világát szeretné bemutatni, és ehhez olyan szereplőket választottak, akiknél jobban senki nem ismeri ezt a szubkultúrát. A filmben valódi gördeszkasztárok szerepelnek, és leginkább lányok mutatják meg, hogy a deszkázás nem csak a fiúk szórakozása. A várakozásokat az is fokozza, hogy a rendező korábban piszok erős filmet (A mi falkánk – The Wolfpack) készített az Angulo testvérekről, akik úgy nőttek fel, hogy nem hagyhatták el New York-i lakásukat.

 

Mikor kerül a mozikba? Augusztus 16-án

Skate Kitchen Official Trailer – Starring The Skate Kitchen and Jaden Smith

Like on Facebook: https://www.facebook.com/SkateKitchenFilm/ In the first narrative feature from The Wolfpack director Crystal Moselle, Camille, an introverted teenage skateboarder (newcomer Rachelle Vinberg) from Long Island, meets and befriends an all-girl, New York City-based skateboarding crew called Skate Kitchen.

Nem vagyok boszorkány

Rungano Nyoni olyat mutat ebben a filmben, amit a legtöbbünk soha az életben nem fog közelről látni: afrikai boszorkánytelepeknél jár a kamera, ahol szerencsétlen sorsú emberek próbálnak túlélni, miután kivetették őket a közösségből. A Nem vagyok boszorkány egy kilencéves kislány szemszögéből mutatja meg a sokkoló pillanatokat, és minket, a turistákat, akik semmit nem értenek abból, amit látnak. A filmet tavaly Cannes-ban mutatták be, majd a rendező megkapta érte a Brit Filmakadémia elsőfilmeseknek járó díját. A Nem vagyok boszorkányt már a jövő héten is meg lehet nézni, az Art + Cinemában ugyanis levetítik premier előtt, a film után pedig beszélgetést rendeznek, ahol Borbély Alexandra, Oltai Kata és Papp Réka Kinga mondja el, mit gondol a boszorkányüldözésről.

Mikor kerül a mozikba? Augusztus 16-án

A 9 éves afrikai kislányt, Shulát egy apró incidens miatt boszorkánysággal vádolja egy falusi asszony. Rövid tárgyalás után bűnösnek találják, és a sivatag közepén álló boszorkánytáborba szállítják. Itt a többi lakóhoz hasonlóan egy hosszú szalagot kötnek rá, amit egy nagy fához erősítenek. Elmondják azt is: ha valaha elvágja a szalagot, átok száll rá és kecskévé változik.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. aug. 04., 11:10
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  rworse
  2018. augusztus 05., 17:47
  Cheyenne

  "Aha-ahaaa
  All the things I could do
  If I had a little money
  It's a rich man's world"

  "Money makes the world go around
  The world go around
  The world go aroundMoney makes the world go around
  It makes the world go 'round."

 2. 5
  Cheyenne
  2018. augusztus 05., 06:50
  Miért is kellenek ezek a bulvár-gagyi szinten megfogalmazott izék ide? Ilyeneket minden portálon lehet olvasni.. a jelentéktelenség ünnepe..
 3. 4
  rworse
  2018. augusztus 05., 00:02
  Nem az a hír, ha 80évesen felszalad egy felhőkarcolóra, hanem ha egyévesen felszalad 80 felhőkarcolóra.
 4. 3
  tiszapolgári
  2018. augusztus 04., szombat 20:00
  Tom Cruise 80 évesen felszalad egy felhőkarcolóra, megírom!
  Ilyen a boksz, megírom!
  Zsíros deszkások, megírom!
  Lányok, földi boszorkányok, megírom!
 5. 2
  tiszapolgári
  2018. augusztus 04., szombat 19:57
  (r)Rworse még nem is látta a filmeket, de már kritizálja.
  Szikszai Péter nemcsak a Hír TV-nél, hanem itt, kommentelői fronton is rendet tehetne! (Szabad szájú, mértéktelen gyűlölet, a tények torzítása, minden, csak nem objektív, kekeckedő stb.)
 6. 1
  rworse
  2018. augusztus 04., szombat 17:50
  "4 jó film, amiért érdemes..."

  Hol az az egy?! :)

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Mikrofilm

A Narancs filmes blogja.

Mikrofilm
Szerző adatlapja

Blog

még több cikk